Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 18 d’agost del 2009

Socis d'Honor

S'han anomenat quatre Socis d’Honor. Aquesta distinció, concedida de manera excepcional i justificada, s’adreça a aquelles persones que s’han destacat per la defensa, protecció, coneixement o difusió del patrimoni. Així com el seu suport al Projecte Arqueològic de Closos. Els Socis d’Honor són:
  • Pere Xamena i Fiol. Historiador, investigador i divulgador de la història local i de Mallorca. És un homenatge de l’Associació a tota una vida dedicada a l’estudi.
  • Bartomeu Salvà i Simonet. Historiador, preparà i engegà el Projecte Closos i dirigeix l’excavació dels Closos de Can Gaià des de els seus inicis.
  • Cristòfol Bennàssar i Vadell. Un dels principals responsables de la conservació del jaciment en èpoques recents, la seva intervenció va impedir que es destruís una bona part del jaciment des Closos de Can Gaià abans de l’engegada del Projecte Closos. Va proporcionar una ajuda molt valuosa en les primeres campanyes arqueològiques.
  • Gabriel Català: Propietari de l’Hotel Cala Marçal. Des de els inicis de les campanyes hi ha col·laborat de forma important. L'hotel Cala Marçal dóna dinar i sopar a tots els integrants de l’excavació durant els dies de la campanya anual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada