Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Desafortunat rètol

Aquests dies s'està instal·lant tota una sèrie de senyals indicadores dels elements patrimonials més destacats del nostre municipi. Una acció molt valorada des d'aquesta Associació.
Malgrat això, els rètols indicadors del Jaciment dels Closos de Can Gaià instal·lats a Portocolom presenten importats errades, unes errades que ens fan qüestionar la qualitat de la resta d'indicadors.
És profundament decebedor comprovar que després de més de 15 anys de feina, d'excavacions o de difusió no hagin servit per informar de forma correcta sobre la naturalesa històrica d'aquest important jaciment.
Sense entrar en la correcció de la traducció a l'anglès, la qual també presenta seriosos dubtes, el jaciment dels closos ni és talaiòtic ni data del segle XIX abans de crist.
Ja hem iniciat les oportunes gestions en la Regidoria de Cultura perquè es rectifiquin aquests rètols el més prest possible, però també volem fer una crida general a tota la ciutadania. Cal observar atentament aquests rètols per poder detectar, si és el cas, errors com el que hem vist. Si hi són, s'han de denunciar i s'han de rectificar!


1 comentari:

  1. És escandalós que després de tants d'anys d'excavació, la institució propietària del jaciment i que promou i finança l'excavació doni el vist-i-plau a uns cartells "informatius" tan desencertats

    ResponElimina