Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dilluns, 29 de juliol del 2013

Receptes del sopar Bizantí.

Són moltes les persones que ens han demanat les receptes del sopar bizantí realitzat el passat dissabte 27 de juliol al Centre Cívic de Portocolom.
Aquí les teniu, esperem que les gaudiu.
SOPA o CREMA D'ESTRIGASSONS*. 
En una cassola s’encalenteix oli d’oliva i s’hi sofregeixen unes cebes tallades petites; quan la ceba sigui transparent s’afegeix carabassa o carabassó pelats i tallats a trossos, l’all pelat i picat i s’aromatitza tot amb farigola, llorer i julivert.
Trempar amb una mica de sal, un poc de pebre bo (negre i blanc) i una mica de safrà. S’afegeix aigua calenta i els estrigassons (prèviament bullits). Fer bullir fins que totes les verdures són cuites i triturar.

PILOTES AMB SALSA DE COMÍ.
Fer i fregir les pilotes de carn capolada.
Fer una salsa amb: 150 ml. de vinagre de vi blanc, 150 ml. de vi blanc, 2 cullerades de salsa de peix, 60 gr. de mel, 1 culleradeta de comí molt, 1 culleradeta de menta picada, 2 culleradetes de julivert picat, 1 fulla de llorer i pebre bo molt.
Posar tots els ingredients dins una paella i dur-ho a ebullició; la salsa està llesta quan ha espessit un poc.

ARRÒS AMB ESPINACS I FONOLL.
Sofregir ceba tallada petita i quan està ben sofregida afegir espinacs tallats no molt petits i fonoll, deixar coure una estona. Posar-hi l’arròs mesclar-ho bé i afegir aigua, sal i pebre bo; Mantenir al foc fins que l’arròs sigui cuit afegint aigua si és necessari.

* Estrigassó és la forma felanitxera d'anomenar els pèsols o xítxaros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada