Amics dels Closos

L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
El seu objectiu principal és afavorir el coneixement, difusió, protecció i posada en valor del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià. Així com de la resta del Patrimoni Històric i Cultural de Felanitx, amb especial atenció a les restes arqueològiques.

dimarts, 8 d’abril del 2014

Visita a l'antiga presó de Felanitx

Aquest dissabte dematí, dia 12 d’abril, coneixerem un dels aspectes més oblidats, però més sorprenents de la vida de fa uns 250 anys. Visitarem l’antiga presó de Felanitx. 
Durant el transcurs de les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament (La Sala) es descobrí, de manera gairebé fortuïta, l’estança corresponent a l’antiga presó de Felanitx (del segle XVIII) ubicada al soterrani de l’edifici i que s’utilitzava com a magatzem. Possiblement aquesta utilització i pel fet que es trobàs dins un soterrani, va permetre que fos poc utilitzat i que no s’hi fessin obres o altres alteracions, permetent que ens arribàs fins a l’actualitat amb gran part dels seus elements pràcticament intactes. Ja que es trobaren grillons i argolles de ferro escampats per terra, a més d’una sèrie de grafits en les voltes de marès. 
Un dels historiadors responsables del control arqueològic de dita reforma, Jaume Deyà, ens donarà les oportunes explicacions. La concentració per anar-hi serà a la Font (Plaça de Santa Margalida) a les 10:30h


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada